jueves, 19 de febrero de 2009

GREU problema demogràfic

Encara que hem lograt frenar el greu descens demogràfic de les últimes dècades, la dificultat per a criar fills en Sella és un dels principals problemes per a les parelles joves i per al futur del poble.

Des d'ací no podem oblidar la pèrduda de parelles joves amb fills en estos últims anys; parelles que volien viure en el poble i que s'han tingut que anar per falta d'un comedor escolar, una vivenda i altres condicions bàsiques.

Sense xiquets, no hi ha futur a Sella.. què pensa fer l'Ajuntament al respecte?
es sap alguna cosa del comedor escolar, promés al programa electoral?
es dediquen les energies que caldria per a paliar un problema d'una gravetat tan important?
l'equip de Govern, està escoltant a les persones implicades, arreplegant idees, reunint forçes?

Com altres tantes coses, la solució està en tots nosaltres, però l'Ajuntament tindria que pendre la iniciativa i començar a treballar pel futur de Sella...


La maternidad se estanca en un tercio de municipios alicantinos
Publicat en Las Provincias - Comunidad Valenciana



Un fragment de la noticia:


Esta tasa (la de maternidad) se mide dividiendo los datos de la población menor de cinco años entre las mujeres que están en edad fértil y equivaldría a la tasa global de fecundidad. Así, con una proporción de 17,6 menores por cada 100 mujeres, la maternidad en la Marina Baixa apenas ha mejorado en los últimos tres años y está bastante por debajo de la media de la provincia (19,9), de la Comunitat Valencian (19,7) y del país (19,4). Por municipios, Beniardiá, Benimantell, Bolulla, Castell de Guadalest, Orxeta, Relleu, Tárbena y Sella son los más afectados por este descenso.



Foto: cortesía de αlfanhuí

No hay comentarios: