Encara que no és un problema nou, en pocs dies la inseguretat davant els robatoris ha tornat a la primera plana dels nostres problemes com a poble. Ja no es tracta només de casetes, sino que el propi casc urbà de Sella és un lloc insegur i vulnerable davant el creixent número de lladres que pareixen gojar de carta blanca.
Què pot fer l’ajuntament? Nosaltres volem aportar algunes propostes:
1. Informar a la població. En moments on hi ha un repuntament dels robatoris, la població déu estar en informada i, en tot cas, ben preparada. Amb un bando ben repartit pel poble pot ser suficient per a que correga la veu i evitar malentesos. Ara ens assabentem que la setmana passada també hagueren robatoris al poble. Perquè no advertir als veïns? La informació, també en els robatoris, és la millor prevenció.
2. Demanar una reunió amb el Subdelegat de Govern d’Alacant. Poques persones saben que l’alcaldessa és la Cap Local de Seguretat Pública i Ciutadana, i és a ella a qui correspon exigir a la subdelegació de Govern uns servicis policials permanents per a el poble que representa. Com a mínim, Sella mereix una patrulla diària de la Guardia Civil, amb horaris intermitents, i això s’ha d’exigir en Alacant amb determinació.
3.Crear sistemes disuasoris per als lladres. Alguns pobles com Relleu, avisen al entrar al casc urbà que es disposa de sistemes de vigilància policial i veïnal. Entenem que no és agradable un cartell d’aquest tipus, però almenys poden disuadir a certs lladres de que el poble té ulls i que la gent està vigilant.
4.Posar càmeres de vigilància. Al poble hi han alguns llocs sensibles als robatoris, i tot pareix
indicar que tornaràn a ocòrrer. Una o dos càmeres amb sensibilitat de moviments a partir de determinades hores, ben camuflades, podrien donar algunes pistes i ajudar a identificar als lladres.
indicar que tornaràn a ocòrrer. Una o dos càmeres amb sensibilitat de moviments a partir de determinades hores, ben camuflades, podrien donar algunes pistes i ajudar a identificar als lladres.
5.Crear una plaça d'alguatzil/policia local/guardia de terme. Sella no pot ser un poble sense alguna d’aquestes places municipals. Són massa anys sense aquest servei bàsic per a tota població.
Aquestes propostes son gratuïtes o molt barates. Només es necessita voluntat i dedicació per a tractar de lluitar contra aquest greu problema. La última proposta costa diners, però considerem que te prioritat sobre altres despeses. I el pitjor és que diners hi ha: no es tracta només del elevat sou de l’alcaldessa, sinò que l’arquitecte tècnic té un salari fixe (hagen o no obres al poble) o que recentment la no-urbanització Saleres ens ha costat a tots 8.000 euros més per un informe; diners que calen afegir a les nombroses despeses que en abogats i informes tècnics ens genera la urbanització al cap de l’any.
Els temps de deixar-se la porta oberta malauradament han passat, però no podem quedar-nos de braços creuats davant aquesta realitat. El poble necessita que l’Ajuntament tire del carro i prenga la determinació de fer alguna cosa per tal d’aconseguir que el poble siga un lloc segur per a tots.
Casa del Poble- Psoe Sella